Szybkie przyrządzenie ciast i potraw

Wybór odpowiedniego sprzętu do lokalu gastronomicznego, stanowić może nie lada dylemat. W szczególności dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją działalność. Ich uwagę zwrócić może dobry piec do pieczenia ciast. Nie ma bowiem nic lepszego niż własnoręcznie, świeżo upieczone ciasto, które zostanie podane na deser. Można być pewnym tego, że takie smakowite wypieki staną się najlepszą reklamą dla danego lokalu gastronomicznego.

Wybór pieca konwekcyjnego

piec-konwekcyjnyTo właśnie dlatego warto zainwestować w profesjonalny piec konwekcyjno parowy, który można wykorzystać nie tylko do gotowania, ale również do pieczenia. Decydując się na zakup takiego urządzenia, należy wziąć pod uwagę rodzaj zasilania. Konsument stanie przed wyborem pomiędzy zasilaniem elektrycznym, zasilaniem na prąd lub gaz/prąd. Nie lada dylemat, ale zawsze należy zwrócić uwagę na indywidualne zapotrzebowanie lokalu. Zarówno gaz, jak i prąd, mają swoją cenę, dlatego trzeba wszystko rozsądnie przemyśleć, aby w przyszłości nie żałować podjętej decyzji.

Piec o odpowiednich parametrach

Kolejna ważna kwestia, która pomoże wybrać dobry piec konwekcyjny. Istotną kwestią jest jego głębokość. Wśród najpopularniejszych modeli można wymienić te, których głębokość może wynieść: 662 mm, 773 mm, 862 mm, 940 mm, 1043 mm, 1120 mm oraz 1207 mm. Nie można również zapomnieć o wysokości. Po to, aby mieć pewność, że nikt nie będzie miał problemu z ustawieniem – w szczególności, że kuchnia w wielu przypadkach lokalowych jest bardzo ograniczona pod względem powierzchni.