Idealna forma ciasta

Pieczenie ciast może być bardzo udane. Nieprzywierająca powłoka oraz wygodny okrągły lub prostokątny kształt tortownicy (https://ostry-sklep.pl/c/1525/tortownice-pieczenie-akcesoria-kuchenne.html), pozwalają uzyskać kuchenne cuda z zakresu słodkości.

Doskonały profil

Tortownica posiada podstawę i nakładaną na nią obręcz, która wyposażona jest w zacisk. Dzięki temu ciasto bardzo łatwo wyjąć, bez obawy o jego uszczerbek. Możemy w niej piec lub chłodzić ciasta, które nie wymagają odwracania.

Najczęściej spotkamy się z tortownicami wykonanymi z blachy ocynowanej. Znajdą też się modele posiadające ceramiczne powłoki lub wytworzone ze stali węglowej. Każda z nich cieszy się ogromnym uznaniem wśród tych, którzy lubią słodkie wypieki.

Nie tylko do pieczenia

Tortownice spiszą się świetnie zarówno przy serniku na zimno, jak i na ciepło. Forma z oddzielnym dnem pozwoli na przygotowanie niejednego tortu czy też elegancko przygotowanej dekoracji na powierzchni ciasta. To znakomity wybór, jeśli lubimy wygodę i szybkie wyjęcie ciasta z formy.

Komfortowe podanie na stół, łatwe krojenie i już można uciec w smaki, jakie sobie sami wyczarowaliśmy. Kuchnia stoi przed każdym otworem, a więc można tylko cieszyć się z przydatnych naczyń, które ułatwią całą obsługę każdego dnia i dodadzą poczucia spełnienia w roli cukiernika.